Riika bucket list


Tervehdys!

Vaikka Riika on pääkaupungiksi aika pieni ja sen keskusta näppärän kokoinen, voisin käyttää loputtomasti aikaa vaan päämäärättömään haahuiluun mukulakivikaduilla kaunista arkkitehtuuria ihastellen ja välillä jossain pikkuputiikissa poiketen. Ettei menisi ihan täyspäiväiseksi haahuiluksi, laadin itselleni listan paikoista, joissa haluan täällä ollessa käydä. Ehkä joku saa tästä inspiraatiota (kuukauden sana) omalle Riian-matkalleen. <3



Listan ekana on Riian keskustori, jossa itse asiassa kävinkin juuri tänään fiilistelemässä. Kalnciema kvartāls on toinen torialue jonka tahdon käydä katsastamassa, mutta en tiedä, miten eläväinen se on näin talvisaikaan. Käykäämme vilkaisemassa! Pelkästään jo sen takia, että joen tuolla puolella tulee liikuttua tosi vähän.

Löysin Riiasta vaikka mitä museoita, missä tahtoisin vierailla. Listan kärjessä ovat Modes muzejs eli muotimuseo, Latvian itsenäisyysliikkeestä kertova Tautas frontes muzejs sekä Cosmos ilūziju muzejs, illuusiomuseo. Lisäksi tahtoisin käydä Latvian miehitysmuseossa ja Stūra mājassa, joka toimi KGB:n päämajana kylmän sodan aikaan. JA. Täällä on suklaamuseo. SIIS SUKLAAMUSEO. 😭 Kuulostaa taivaalta. 

Koska en oo nähnyt Riikaa yläilmoista, aion korkean paikan kammonkin uhalla etsiä kaupungin parhaat näköalat – Pyhän Pietarin kirkko ja Latvian tiedeakatemian 17. kerroksen näköalapaikka ainakin vaikuttavat lupaavilta. Lisäksi drinksut Radisson Blun Skyline Barissa on olleet jo niin pitkään mun Riian bucket listilla, että käyn ihan elämyksen vuoksi lipittämässä jonkun ylihintaisen drinkin joku ilta. Riian radio- ja televisiotorni oli myös listalla, mutta se näytti olevan auki vain toukokuusta syyskuuhun. :-(



Baltian Rivieraksikin kutsuttu Jūrmala on merenrantakaupunki Riian lähellä – sinne hurauttaa junalla noin puolessa tunnissa. Oon käynyt Jūrmalassa viimeksi kesällä 2018 eikä siellä kuulemma talvella oo mitään nähtävää, mutta haluan joka tapauksessa pyörähtää siellä joku vapaapäivä.

Ristikukkula ei itse asiassa oo Riiassa tai edes Latviassa, mutta otin senkin listalle, koska haluaisin heittää tänne päiväreissun joku päivä. Ristikukkula sijaitsee Liettuan puolella Šiauliain kaupungissa, jonne taittaa Riiasta parissa kolmessa tunnissa bussilla. 



Listalla on myös kaupungin parhaiden kirppareiden ja kahviloiden metsästys. Kiersin ekan viikon aikana varmaan puolet kaupungin Humanoista, mutten löytänyt muuta kuin takin ja ihanan nahkaisen pikkulaukun. Kahviloissa käyminen on täällä edullista, joten yritän löytää sellaisen, josta voisin tehdä kantapaikkani. Etsinnässä sellainen siemailenpas vähän teetä ja kirjoittelen blogiani -tyylinen tapaus.



Latvian kansalliskirjasto oli myös listallani, mutta siellä kerkesin käydä viime viikonloppuna! Kokemus oli narikoineen ja avainlokeroineen varsin mielenkiintoinen eikä opiskelusta meinannut tulla mitään, kun olin niin tohkeissani tapittamassa jokimaisemia. Voin suositella myös ei-lukutoukille!


--


Uskon, että tällä saldolla pääsee jo pitkälle. Lupaan kevällä raportoida, mitkä kohdat sain listalta raksittua. <3

Kommentit

Lähetä kommentti