23.57

 


Tänään oli kevään eka päivä.

Mun oli tarkoitus mädäntyä kämpillä toipumassa hektisestä viikosta ja valmistella seuraavaa, mutta en malttanut pysyä sisällä koko päivää. Laitoin ihan vähän liian vähän vaatetta, hyppäsin ratikkaan ja lähdin fiilistelemään aurinkoa. Se oli siinä vaiheessa jo vaipumassa mailleen, mutta kauneinta onkin just ennen hämärää. 

Tänään tuli kolme viikkoa täyteen riikalaisena. Vaikka aurinkoa ei näinä viikkoina oo näkynyt kuin joinain päivinä, mieli on kirkas. Maisemanvaihdos on tehnyt hyvää ja oon viihtynyt, vaikka harkka-asiat pyörii päässä kellon ympäri. Oon nyt paremmin kuin koskaan tajunnut sen, miten paljon… hmm, työtä, opettajan työ pitää sisällään. Kurssien suunnitteluun, luentojen valmisteluun ja tehtävien tekemiseen saa kulumaan aikaa ihan niin paljon, kuin sitä pystyy ja haluaa käyttää. Sellaiselle, jolla ei oo minkäänlaista kokemusta opettamisesta, aikaa menee tuplasti enemmän. Yritän suhtautua armollisesti siihen, ettei kaikkea voi tietää, osata ja tajuta, mutten aina onnistu siinä. Onneksi mulla on ihana harkkaohjaaja ja onneksi kampuksen patukka-automaatista saa Tuplia.

Ensi viikko pitää sisällään ainakin astevaihtelua ja populaarikulttuuria. Yritän myös vihdoin palauttaa viimeisen kurssin, joka puuttuu kandin tutkinnostani. Lisäksi saan Suomesta odotetun vieraan, jonka kanssa pystyn ehkä hetkeksi hölläämään koulun ja töiden suhteen. Ja jos en, niin ainakin saan rasteja bucket listiin. Ja ehkä jotain jännittävämpää materiaalia, kuin kuvan Riian jokaisesta jugendtalosta.

Kommentit

Lähetä kommentti