Berliinin kuvakimara



Hallo!

Kotiuduttiin viikonloppuna Berliinistä ja vaikka molemmat matkustuspäivät olivat aika raffeja (meidän menolento lähti maanantaiaamuna puoli kuudelta ja paluu oli perjantain ja lauantain välisenä yönä – tunnin myöhässä tietysti), olisi Berliinissä viihtynyt pidempäänkin. Täydellinen kesäloman aloitusreissu piti sisällään muun muassa hyvää sapuskaa, satoja kuvia, vastaantulijoiden asujen kuolaamista, hikisiä metromatkoja, täydellisen majoituksen, Instagram- ja kukkaroystävällisiä kahviloita, marjoja ja tuoretta leipää aamupalalla, aika paljon kebabia ja kakkua, kirppareita, helteisiä päiviä ja lämpimiä iltoja, valokuvauskoppeja, onnistuneita asuvalintoja, vähän liikaa turhaa kosmetiikkaa ja litroittain vettä.

Tuntui hassulta olla Berliinissä taas kuuden vuoden jälkeen. Kaupunki tuntui olevan pääasiassa entisellään, vaikka tiedän sen kokeneen vuosien saatossa muutoksia; niin olen minäkin. Villi ja arvaamaton, rento ja hyväntuulinen – sellainen oli kuitenkin mun Berliini tälläkin kerralla. Enkä usko että se siitä muuttuukaan. 

Kommentit

Lähetä kommentti

  1. Tiesitkö, että tuo Berliinin pyöreä televisiotorni on kansan suussa "paavin kosto" (die Rache des Papstes)? Siinä näkyy kuten huomaat auringossa risti. Toinen lempinimi on "teleparsa" (Telespargel). Riippuu siitä, kuumalla muurin puolella kansa oli. Liittokanslerin virkatalo on "pesukone" (Waschmaschine). Berliiniläiset ovat hyväntahtoisia koiranleukoja. Olit näköjään Beliinissä, silloin kun oli Saharan hiekkapölyä pahimmillaan ja mahtava punainen auringonlasku.

    VastaaPoista
  2. En tiennyt! Teleparsan ja pesukoneen saatan omia omaankin käyttöön. Toukokuinen Berliini tarjosi kyllä parastaan <3

    VastaaPoista